Gratis Verzending

Shop nu en Betaal later met Klarna

Bestelling zelfde dag verzonden

WebwinkelKeur     9.8/10

Gratis Verzending in Nederland en België

WebwinkelKeur     9.8/10

Shop nu en Betaal later met Klarna

Bestellingen zelfde dag verzonden

Logo Zaadolie.eu

KOKOSOLIE (MCT)

Koud geperst | 100% Puur | Vloeibaar

100% natuurlijke en zuivere kokosolie van premium kwaliteit

Wat Is Kokosolie MCT-olie?

Kokosolie (MCT) wordt gewonnen door het persen en extractie van gedroogd wit vruchtvlees van de kokosnoot. Gewone kokosvet is hard, waardoor het moeilijk te gebruiken is. Gefractioneerde kokosolie is vloeibaar en hoeft niet eerst verwarmd te worden.

Gefractioneerde kokosolie of MCT olie wordt verkregen door de kokosvet te verwarmen tot boven het smeltpunt. Daarna wordt het afgekoeld en wordt de olie gescheiden van de vloeistof.

Deze veelzijdige olie is niet vettig, geurloos, kleurloos en voelt licht aan op de huid.

Kokosolie is rijk aan vitamine E. Deze olie wordt snel opgenomen door de huid en geeft je huid en haar een ultieme verzorging. Tevens is deze olie zeer geschikt voor oil pulling.

Kokosolie MCT is geschikt voor inname, maar ook uitwendig te gebruiken.

Qure Natural Oil – Kokosolie MCT is koudgeperst uit Biologische Kokosnoten. Het koud persen zorgt ervoor dat alle essentiële werkzame stoffen intact blijven.

Kokosnoot

Waarom is Kokosolie goed voor je?

Eén van de belangrijkste redenen waarom deze kokosolie goed voor je is, is dat de olie bestaat uit middellange keten triglyceriden. Deze zijn korter dan bij de meeste andere plantaardige vetsoorten, waardoor ze makkelijker door het lichaam worden opgenomen t.o.v. van ander oliën. De meeste andere vetsoorten worden pas in de dunne darm geabsorbeerd, terwijl dit bij oliën met kortere ketens al in het begin van het darmstelsel gebeurt. Hierdoor worden de darmen veel minder belast. De MCT versie van kokosolie wordt daarom veel gebruikt als supplement voor sporters.

Als vervanger voor boter, bevat kokosolie net wat minder calorieën dan echte boter. De oliesoort bevat ongeveer 8,3 kcal per gram, terwijl dit bij de meeste andere vetten 9 kcal is. Dit maakt het ook een caloriearmere optie om mee te koken, in plaats van bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie.

Kokosolie staat ook bekend om zijn cosmetische toepassingsmogelijkheden. Het gebruik heeft de volgende voordelen voor huid en haar:

  De olie heeft namelijk een antibacteriële werking, mede door het hoge gehalte aan laurinezuur dat aanwezig is in de olie.

 Hydrateert je huid. Door zijn extreem hydraterende werking, zorgt de olie voor een diepe hydratatie van de huid. Vooral droog huid kan hier baat bij hebben.

Waaom Qure Natural Oil – Kokosolie?

Hieronder ziet u de belangrijkste kenmerken van Qure Natural Oil – Kokosolie MCT t.o.v. van vergelijkbare producten.

Koud geperst

Het koud persen zorgt ervoor dat vele anti-oxidanten en vitamines E en vetzuren uit de amandelen intact blijven.

Handig in gebruik

Onze flessen hebben een “Flip-top” dop die het heel makkelijk zijn in gebruik en verspilling voorkomen.

Tevens passen de flessen in door de brievenbus, bij bestelling tot 3 stuks, hoeft u niet thuis te zijn om de post te ontvagen.

Pure-Kokosolie-kopen
Onbewerkt, 100% puur

Qure Natural Oil – Amandelolie is 100% puur en onbewerkt. Na het persen wordt de olie in flessen gevuld en voorzien van een datum.

Beste Prijs - Kwaliteit

Deze olie is gemaakt van Food Grade kwaliteit amandelen. Dit betekent dat de beste amandelen zijn gebruikt om deze olie te maken.

Food grade kwalteit amandelen zijn duurder en hebben een hogere gehalte aan gezonde stoffen.

Hoe gebruik je Kokosolie?

Wil je kokosolie kopen? Dan is het belangrijk rekening te houden met de vele varianten die verkrijgbaar zijn. Het ligt aan de toepassing welke variant het beste is om te gebruiken. 

Voor de huid

Voor langdurige hydratatie en zachtheid, masseer een paar druppels MCT-olie aan op het gezicht, hals of op specifieke plekken met schone vingertoppen.

Voor mensen met een normaal, droog of rijp huidtype, kan het alleen worden gebruikt als verzachtend serum of als milde gezichtsolie. Zodra het is opgenomen, zal het een effectieve basis vormen voor het aanbrengen van make-up.

De olie kan puur worden gebruikt, maar ook in combinatie met andere oliën zoals Arganolie of Neemolie.

Deze olie kan ook als een dag- of nachtcrème gebruikt worden.

Voor het haar

Masseer 2 a 4 druppels in de punten van haar om gespleten punten te helpen voorkomen.

Kokosolie geeft glans en helpt bij droge hoofdhuid. Breng een paar druppels aan op vochtig haar en laat 10 minuten intrekken. Daarna zoals gebruikelijk spoelen.

Als Massageolie

MCT-olie is vooral populair onder massagetherapeuten omdat het gemakkelijk te gebruiken, licht van gewicht is en snel droogt zonder de huid vettig te maken. In tegenstelling tot andere oliën, geeft het ook geen vlekken op kleding.

Kokosolie MCT is een vochtinbrengende lichaamsolie die de huid kalmeert en zijdezacht maakt. Het beste kunt u deze MCT-olie na een bad of douche aanbrengen op uw lichaam om vocht vast te houden en de huid gehydrateerd te houden.

Combineer met een paar druppels lavendelolie of tea tree oil om lekker geurende massageolie van te maken.

Bijwerkingen van Kokos olie

MCT olie wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik op de huid.

Als u nog nooit kokosolie MCT op uw huid heeft gebruikt, voer dan een test uit voordat u het op uw gezicht aanbrengt. Bijvoorbeeld  door een klein hoeveelheid op de onderarm aan te brengen.

Als er binnen een paar uur geen tekenen van roodheid, jeuk, verbranding of zwelling zijn, is de olie waarschijnlijk veilig te gebruiken op de huid.

Gerelateerde producten

AMANDELOLIE

Pure-amandelolie-kopen

ARGANOLIE

Arganolie

KOKOSOLIE

Pure-Kokosolie-kopen

CASTOR OLIE

Pure-Castor-Olie-kopen
0
    0
    Winkelmand
    Uw winkelmand is leeg.Naar de Shop
      Bereken verzendkosten
      Kortingscode toepassen