Gratis Verzending

Shop nu en Betaal later met Klarna

Bestelling zelfde dag verzonden

WebwinkelKeur     9.8/10

Gratis Verzending in NL en BE

WebwinkelKeur     9.8/10

Shop nu en Betaal later met Klarna

Bestellingen zelfde dag verzonden

Logo Zaadolie.eu

Soorten Arganolie

door | mrt 19, 2022 | Arganolie Artikelen | 0 Reacties

Verschillende soorten en kwaliteiten Arganolie

Over het algemeen zijn er twee soorten arganolie; Culinaire en Cosmetische Arganolie. Arganolie is afkomstig uit de noten van de Argania Spinosa-boom. Deze boom groeit voornamelijk in het zuidwesten van Marokko. Oliën gewonnen uit argannoten worden cosmetisch en culinair gebruikt. Het verschil zit in de productiemethode van de olie. Hieronder vind u meer informatie over de verschillen tussen deze twee soorten.

Culinaire Arganolie

Culinaire arganolie wordt gebruikt in de keuken of als
voedingssupplementen. De olie is goudbruin van kleur en heeft een sterkere geur en smaak ten opzichte van cosmetische arganolie. Reden hiervoor is dat de noten voor het persen eerst geroosterd worden.

Culinaire arganolie is rijk aan vitamines en voedingsstoffen en heeft een sterkere nootige smaak. Culinaire arganoile is niet
geschikt voor cosmetisch gebruik. Omdat vele goede eigenschappen van de olie die uw huid en haar goed doen, verloren gaan bij het roosteren van de noten.

In Marokko word de olie gebruikt om brood in te dippen, op couscous en als voedingssupplement. Verder word de olie gebruikt om amlou te maken, amlou is een dikke bruine pasta met een consistentie vergelijkbaar met pindakaas, wordt lokaal gebruikt als brooddip. Het wordt geproduceerd door geroosterde amandel- en arganolie met stenen te malen en vervolgens deze met honing te mengen.

Cosmetische Arganolie

Sinds begin jaren 2000 wordt arganolie steeds vaker gebruikt als cosmetische olie en in haarverzorgingsproducten. Verzorginsproducten die arganolie bevatten zijn voornamelijk; gezichtscrèmes, lipglosses, shampoos, moisturizers en zeep.

Niet elke cosmetische arganolie is hetzelfde, er zijn namelijk 3 verschillende soorten. Hieronder lichten we elke soort voor u uit met de bijbehorende karakteristieken als het gaat om geur, kleur en kwaliteit.

En geven u uitleg en advies over welk arganolie de beste is.

Natuurlijk-Arganolie

Mechanisch geperst zonder sediment

De noten worden met de hand geopend en met een persmachine koud geperst. Mechanisch persen is hygienischer, de opbrengst is hoger en de gepersete arganolie is langer houdbaar.

Nadat de olie geperst is, word de olie één fase geleid om het sediment te filteren.

Het resultaat is een natuurlijk geurende arganolie zonder het sediment.

De geur lijkt een beetje op olijfolie, maar met een meer organische, zure geur of lichte citrusvruchtengeur.

Sommige mensen beschrijven de natuurlijke geur van arganolie zelfs als “mest”!

Dit is o.b.v. onderzoeken en jarenlange ervaring de meest gewilde cosmetische arganolie, omdat je alle vitaminen en mineralen behoudt en de geur minder sterk ruikt naar mest.

Dit is ook de variant die wij adviseren en u bij ons koopt.

Traditioneel-Arganolie

Traditioneel geperste arganolie

Deze wijze wordt met de hand geperst, de olie wordt gewonnen uit een “argannotendeeg”. Deze variant is vergelijkbaar mechanische persing.

Het resultaat van van deze methode is olie met relatief meer sediment, hierdoor is de olie troebel en met een overtreffende mest geur.

Voor gebruik van deze variant op de huid is het van belang te weten, dat de kans op dichte poriën groter is. Het sediment kan je poriën dichten en een ontsteking veroorzaken. Dit omdat het sediment van de argannoten dikker zijn dan de oliën en moeilijker door de huid en lichaam te verwerken.

Arganolie-geurloos

Gedeodiseerde Arganolie

De geurloze of gedeodoriseerd arganolie is verkregen door de arganolie die mechanisch is geperst intensiever te filteren. De zogeheten geavanceerd twee filtratieproces. De olie wordt in een vacuüm door een stoomproces geleidt. Soms wordt er ook oplosmiddel gebruikt om de geur en sediment eruit te filteren.

Bij deze productiemethode wordt de olie absoluut geurloos en heeft een lichtroze kleur of kan zelfs kleurloos zijn.

Het wordt normaal gesproken gebruikt als ingrediënt in ​​producten zoals zeep, shampoo, crèmes, etc. Maar ook gewild door mensen die de natuurlijke geur vies of ondragelijk vinden.

Kans bestaat dat deze productiemethode de natuurlijke eigenschappen van de olie vernietigt.

We adviseren dan ook om voor cosmetisch gebruik de mechanisch geperste olie zonder sediment te gebruiken.

Welke arganolie is de beste?

Bij Zaadolie.eu zijn we gespecialiseerd in oliën. Door de jaren ervaring, wetenschappelijke onderzoeken en gesprekken met klanten zijn we tot de conclusie gekomen dat de natuurlijk geurende arganolie die koud geperst is en door een mechanisch filtratieproces in één fase is geleid, de beste arganolie is. Dit om de geur te behouden en het sediment (dat huidirritatie kan veroorzaken) uit de olie te filteren.

Bij de traditionele productiemethode wordt de olie vaak niet goed gefilterd waardoor de olie troebel is vanwege het sediment. Het gebruik van de olie met sediment op gezicht vergroot de kans op verstopte poriën en een ontsteking.

Als het gaat om gedeodoriseerd arganolie zijn we van mening dat de olie dermate bewerkt-gefilterd wordt dat de kans bestaat dat de goede stoffen uit de olie vernietigd worden. Deze variant die bijna kleurloos en geurloos is, kun je verkrijgen bij Holland & Barrett, Etos en Kruidvat.

Arganolie KOPEN

100% Puur & Koud geperst | Onbewerkt | Zonder sediment

Gerelateerde artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0
    0
    Winkelmand
    Uw winkelmand is leeg.Naar de Shop
      Bereken verzendkosten
      Kortingscode toepassen